Škrob rýžový
Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Ostatní
Nutriční hodnoty (100 g):
Energie kcal
381 kcal
Energie kJ
1591 kJ
Bílkoviny
5 g
Sacharidy
85 g
Tuky
0 g
Vláknina
2 g
Hmotnostní poměry makroživin
Energetické poměry makroživin
Rýžový škrob je rafinovaná rýžová mouka zbavená tuku a bílkovin - jedná se o polysacharid získaný ze zrn rýže (Oryza sativa).
Rýžový škrob a zdraví
Škrob je přirozeně bezlepkový, je proto vhodný pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Je tedy součástí bezlepkového způsobu stravování.
Škrob má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Rýžový škrob je velmi dobře stravitelný.
Rýžový škrob v kuchyni
Škrob se používá jako zahušťovadlo do slaných i sladkých pokrmů:
- omáček,
- moučníků,
- pudingů,
- přesnídávek,
- ovocných produktů.
Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku
Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.
Co získáte?
Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.
Připojte se k 18447 uživatelům aplikace.