ZOF App
Škrob rýžový

Škrob rýžový

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Ostatní

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

381 kcal

Energie kJ

1591 kJ

Bílkoviny

5 g

Sacharidy

85 g

Tuky

0 g

Vláknina

2 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (5 g) Sacharidy (85 g) Tuky (0 g) Vláknina (2 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (5.5 %) Sacharidy (93.5 %) Tuky (0 %) Vláknina (1.1 %)

Rýžový škrob je rafinovaná rýžová mouka zbavená tuku a bílkovin - jedná se o polysacharid získaný ze zrn rýže (Oryza sativa).

Rýžový škrob a zdraví

Škrob je přirozeně bezlepkový, je proto vhodný pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Je tedy součástí bezlepkového způsobu stravování.
Škrob má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Rýžový škrob je velmi dobře stravitelný.

Rýžový škrob v kuchyni

Škrob se používá jako zahušťovadlo do slaných i sladkých pokrmů:
omáček,
moučníků,
pudingů,
přesnídávek,
ovocných produktů. 

Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku

Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.

Co získáte?

Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.

Připojte se k 18447 uživatelům aplikace.

Začněte zdarma