ZOF App
Smetana z kešu

Smetana z kešu

Kategorie: Ořechy a semena / Ostatní

Nutriční hodnoty (100 ml):

Energie kcal

204 kcal

Energie kJ

852 kJ

Bílkoviny

7 g

Sacharidy

20 g

Tuky

10 g

Vláknina

0.3 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (7 g) Sacharidy (20 g) Tuky (10 g) Vláknina (0.3 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (14.4 %) Sacharidy (41.1 %) Tuky (44.2 %) Vláknina (0.3 %)

Kešu smetana je rostlinnou náhražkou živočišné smetany, vyrábí se z nažky plodu ledvinovníku západního (Anacardium occidentale). Původně pochází z Brazílie, dnes je rozšířen v tropických oblastech celého světa.

Kešu smetana a zdraví

Ve srovnání se smetanou vyráběnou z živočišných zdrojů obsahuje kešu mnohem příznivější poměr jednotlivých skupin tuků - převažují nenasycené nad nasycenými, dominují mononenasycené (omega-9).
Kešu smetana je poměrně bohatým zdrojem draslíku a hořčíku - oba minerály mají pozitivní vliv na funkci srdečně-cévního systému.
Kešu smetana má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Kešu smetana v kuchyni

Kešu smetana má široké využití. Je možné ji použít:
- jako ochucovadlo do čaje nebo kávy,
- do kaší,
- pro zjemnění polévek,
- do omáček,
- jako součást smoothie,
- do dezertů.

Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku

Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.

Co získáte?

Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.

Připojte se k 18926 uživatelům aplikace.

Začněte zdarma