Tapiokové perly
Nutriční hodnoty (100 g):
Energie kcal
347 kcal
Energie kJ
1451 kJ
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
80 g
Tuky
0 g
Vláknina
2 g
Hmotnostní poměry makroživin
Energetické poměry makroživin
Tapioková perly se vyrábí z tapiokové mouky, která je produktem hlíz manioku jedlého (Manihot esculenta) - též označovaného jako tapioca nebo yuca - původně pocházejícího z tropických oblastí Ameriky. Rozlišují se hořké a sladké varianty této plodiny, a to na základě obsahu glykosidů (hořčin). Maniok je základní potravinou pro stovky milionů lidí především v tropických oblastech.
Tapiokové perly a zdraví
Tapiokové perly jsou bezlepkové, jsou tedy vhodné pro bezlepkovou dietu.
Jsou bohatým zdrojem polysacharidů s nízkým podílem vlákniny - mají proto vysoký glykemický index, je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Tapiokové perly v kuchyni
Tapiokové perly se používají jako zahušťovadlo, nejčastěji pro výrobu:
- moučníků,
- pudinků,
- kaší,
- polévek,
- omáček.
Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku
Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.
Co získáte?
Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.
Připojte se k 19868 uživatelům aplikace.