Tofu nigari
Kategorie: Luštěniny / Ostatní
Nutriční hodnoty (100 g):
Energie kcal
142 kcal
Energie kJ
591 kJ
Bílkoviny
14 g
Sacharidy
0.5 g
Tuky
8.5 g
Vláknina
2 g
Hmotnostní poměry makroživin
Energetické poměry makroživin
Tofu je výrobek ze sójových bobů (Glycine max), které se označuje jako sójový nefermentovaný sýr. Vyrábí se srážením ze sójového mléka pomocí soli nigari, původně pochází z Číny. Patří k tradičním jídlům asiatů, v dnešní době je z důvodu globálního zájmu o sójové produkty a vegetariánství rozšířené po celém světě.
Tofu nigari a zdraví
Tofu nigari je bohatým zdrojem draslíku, vápníku i hořčíku - tyto prvky mají zásadní význam pro činnost srdce.
Stravitelnost tofu je podstatně lepší, než u samotných sójových bobů.
Tofu natural má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Tofu nigari v kuchyni
Tofu natural má samotné poměrně nevýraznou chuť. Slouží jako základní surovina pro přípravu celé řady receptů, které je potřeba ochucovat. Používá se do slaných i sladkých receptů:
- polévek,
- salátů,
- hlavních chodů jako zdroj plnohodnotných bílkovin,
- omáček,
- karbanátků,
- salámů,
- pomazánek,
- smoothie,
- pudinků,
- dortů.
Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku
Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.
Co získáte?
Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.
Připojte se k 19982 uživatelům aplikace.