ZOF App
Vejce křepelčí

Vejce křepelčí

Kategorie: Vejce / Vejce

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

156 kcal

Energie kJ

651 kJ

Bílkoviny

13 g

Sacharidy

0.5 g

Tuky

11 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (13 g) Sacharidy (0.5 g) Tuky (11 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (35 %) Sacharidy (1.3 %) Tuky (63.7 %) Vláknina (0 %)

Vejce křepelky, nejčastěji se využívají druhy křepelka polní nebo japonská.  Největší tradici mají především v Asii, do Evropy se rozšířila až ve 40 letech 20. století. Vejce je tvořeno z 50% bílkem, 33% žloutkem.

Vejce křepelčí a zdraví

Vejce obsahuje vysoký podíl kvalitních bílkovin, které jsou považovány za plnohodnotné. Jsou bohatým zdrojem tuků s vyšším zastoupením omega-3.
Obsahují několikanásobně více fosforu než slepičí vejce, který ovlivňuje především vývoj kostí.

Vejce křepelčí v kuchyni

Křepelčí vejce připravujeme všemi běžnými způsoby:
- vařená,
- pečená,
- smažená,
- nakládaná.
Vejce se se používají při výrobě:
- těstovin,
- majonéz,
- moučníků,
- dezertů.

Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku

Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.

Co získáte?

Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.

Připojte se k 17095 uživatelům aplikace.

Začněte zdarma

Vybrané recepty s touto potravinou

Prohlédněte si všechny naše zdravé recepty.