ZOF App
Vločky pohankové

Vločky pohankové

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Vločky

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

406 kcal

Energie kJ

1697 kJ

Bílkoviny

10 g

Sacharidy

76 g

Tuky

2 g

Vláknina

14 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (10 g) Sacharidy (76 g) Tuky (2 g) Vláknina (14 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (10.3 %) Sacharidy (78.3 %) Tuky (4.4 %) Vláknina (6.9 %)

Pohankové vločky se vyrábí lisováním napařených zrn pohanky (Fagopyrum). Díky tomuto procesu se inaktivují enzymy, které by způsobily oxidaci některých složek. Takto se zabrání kvalitativnímu znehodnocení celé potraviny, stabilní zůstane i chuť (hořká chuť je projevem oxidace). 

Pohankové vločky a zdraví

Pohankové vločky jsou bezlepkové, jsou tedy vhodné pro bezlepkovou dietu.
Jsou bohatým zdrojem rutinu, který podporuje pružnost a pevnost žil. 
Vločky mají střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Pohankové vločky v kuchyni

Běžně se používají do slaných i sladkých pokrmů:
polévek,
kaší, 
karbanátků
müsli směsí. 
Je možné z nich vyrobit pohankové mléko.
Mají příjemnou oříškovou chuť.

Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku

Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.

Co získáte?

Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.

Připojte se k 18659 uživatelům aplikace.

Začněte zdarma

Vybrané recepty s touto potravinou

Prohlédněte si všechny naše zdravé recepty.