Žampion zavařený
Nutriční hodnoty (100 g):
Energie kcal
72 kcal
Energie kJ
300 kJ
Bílkoviny
2.3 g
Sacharidy
8 g
Tuky
0.5 g
Vláknina
12 g
Hmotnostní poměry makroživin
Energetické poměry makroživin
Stopkovýtrusná houba (Agaricus), běžně se pěstuje pro komerční účely. Má bílou barvu, v kuchyni je oblíbená především pro svoji lahodnou chuť.
Žampiony zavařené a zdraví
Jejich nutriční výhoda spočívá vedle obsahu vlákniny v poměrně vysokém podílu draslíku. Mají tak přímý vliv na kvalitu trávicích pochodů a funkce srdečně-cévního systému.
Mají nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Žampiony zavařené v kuchyni
Zavařené žampiony jsou díky tepelné úpravě snadněji stravitelné než v čerstvém nebo sušeném stavu. Mají také díky obsahu koření mnohem výraznější chuť. Kromě jiného je možné je použít i jako součást oblohy v neupravené formě.
Používají se především ve slané kuchyni jako součást:
- polévek,
- gulášů,
- masitých pokrmů,
- salátů.
Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku
Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.
Co získáte?
Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.
Připojte se k 18459 uživatelům aplikace.
Vybrané recepty s touto potravinou
Prohlédněte si všechny naše zdravé recepty.